1 november, 2015 | Inspirasjon | Mote | Servicetilbud

 

personal shopper, ski storsenter, bli ny, make over

Personal Shopper Siv Merete ønsker kunden Christina varmt velkommen.

Et hyggelig møte

Vi møtte opp sammen med Christina klokken 10.00 i kundeservice og tok følge med henne opp til kontoret til Siv som ligger i andre etasje, rett ovenfor butikken Superdry. Den stilfulle og imøtekommende Personal Shopperen ønsket oss varmt velkommen inn til hennes hyggelige kontor. Kontoret har et stort og fint prøverom, store speil og tykke gardiner som hinder innsyn. Selvsagt har hun også et stort stativ til klærne som skal hentes og prøves på. Christina og Siv fant fort tonen og begynte å prate. I løpet av samtalen kartlegger Siv hva det er Christina ønsker, hva hun trenger og hva hun kanskje savner i sin garderobe per i dag. Farger, stil, prisklasse, hva slags type klær, til hverdag eller fest – dette er noen av de tingene som skal på plass.

– Noen har med seg et plagg eller to som et utgangspunkt de ønsker å bygge videre på. Har man akkurat kjøpt drømmebuksen som man ønsker å ha som en del av basisgarderoben, er det helt fint å ha den med seg, forteller Siv.

For henne er det viktig å få frem at dette er et fantastisk tilbud for alle og enhver: – Vi kan finne frem klær i alle prisklasser, og for alle og enhver! Faktisk kan vi også hjelpe til med julegaveshoppingen for de som ønsker det, forteller hun.

 

personal shopper, ski storsenter, servicetilbud, bli ny, make over

– Jeg tilbyr mine kunder en fargeveiledning som ikke må forveksles med en full fargeanalyse, men som alikevel gir kunden en god og oppklarende fargeforståelse, påpeker Siv.

 

En veiledning å ta med seg videre

Christina er spent og gleder seg til hva Siv kommer til å finne frem til henne: – Det er aller første gang jeg er med på noe slikt. Jeg er litt nervøs for at det kan være klær som ikke passer til meg, samtidig som jeg må tørre å gå litt ut av komfortsonen, sier Christina. – Dette er en vanlig myte, påpeker Siv, og legger til: – Mange tror at vi skal endre personens stil helt, men det er ikke tilfellet. Vi ønsker å fremheve hver enkelt persons stil og smak, og løfte den et hakk eller to med klær som fremhever de partiene kunden ønsker, og som skjuler det kunden ønsker å skjule. Det er ikke snakk om en full forvandling, om det ikke er det kunden ønsker selv, da. Siv har mange faste kunder som kommer igjen og igjen. Etter det første møtet lagres opplysningene i et system der Siv kan finne tilbake til farger, stil og tidligere kjøp, noe som gjør det lettere for henne å gi best mulig service ovenfor sine kunder.

personal shopper, ski storsenter, servicetilbud

Siv har vært Personal Shopper på Ski Storsenter i 8 år og hun elsker virkelig jobben sin! Hun er lommekjent i butikkene og hun kan spare deg for masse verdifull tid som du kan bruke på noe annet, ved å la henne gjøre shoppingen for deg!

Kaffepause og tid til lunsj

Etter den den første kartleggingstimen får kunden et kaffekort, og kan gå å kjøpe seg en kopp kaffe og slappe av på et av senterets spisesteder. Kunden får seg en hvil, og Siv setter i gang med sin «magi»; hun har en tralle som hun haster fra butikk til butikk med og plukker ut plagg etter plagg. Dette er den intense delen av hennes arbeid med kunden: – Jeg trenger hvert eneste minutt til å finne frem til størrelser, farger og fasong, sier Siv. Heldigvis har hun et bredt spekter av butikker å velge mellom på senteret. – Noen har veldig spesielle ønsker, eksempelvis at alt skal handles i en spesiell butikk eller i en spesiell prisklasse. Det er opp til hva kundene selv ønsker, forklarer Siv. Etter tre kvarter med intens innsamling av klær for Siv, møtes kunden og Siv på nytt på Sivs kontor.

personal shopper, ski storsenter, bli ny, servicetilbud

Christina får boltre seg i det flotte prøverommet med flust av klær som Siv har plukket ut for henne. – Så deilig å prøve plagg som sitter som et skudd! Siv vet akkurat hvilken størrelse jeg skal ha og hvilke fasonger som passer til meg. Så luksus å slippe å lete og lete forgjeves selv, forteller Christina fra prøverommet.

På tide å prøve på antrekkene!

Christina venter i spenning:  – Jeg gleder meg skikkelig. Det er veldig gøy å få profesjonell hjelp, og den første karteleggingstimen lærte jeg masse av. Siv har trallen full av klesskatter som hun har sortert på stativet i ulike kategorier – og prøvingen kan begynne. Aller først finner de frem til hvilke bukser som passer best til Christina og hennes ønsker. Etter å ha prøvd ulike jeans, har de kommet frem til en favoritt, og det synes virkelig godt på Christina at hun elsker buksen! – Jeg er veldig oppmerksom på kundens kroppsspråk. Er det noe kundene ikke liker, merker jeg det med en gang. Da er det bare å legge vekk det plagget og heller prøve noe annet. Etter at buksen er på plass, står topper for tur. Siv har plukket ut duse, fine plagg og tilbehør som virker myke mot Christinas nordiske, lyse hud. Dette er farger Christina vanligvis ikke ville plukket ut til seg selv,  men hun så hva Siv ønsket å fremheve hos henne. – Dette er veldig uvant for meg, men jeg ser jo at det passer, sier hun til fargevalget til Siv.

underveis, prøving av klær, personal shopper, ski storsenter

Underveis: Det skal være litt strev å prøve så mye klær, men det skal også være gøy! – Jeg ser ut som en blogger, sier Christina, som har fått et sjal over skinnjakken. -Det er det som er trenden, forklarer Siv!

 

Christina anbefaler en bli ny-dag på Ski Storsenter

Vi snakket med Christina noen dager etter bli ny-dagen, og etter at alle inntrykkene hadde sunket inn, hadde hun dette å si om Personal Shopper-tilbudet til Ski Storsenter:

Jeg lærte masse om sammensetning av klær, og lærte hvor mye tilbehør som skjerf, sko eller smykker har å si for å få den ekstra piffen over antrekket.  Jeg er kjempefornøyd med resultatet! Det var veldig deilig å slippe shoppingen selv, pluss det at jeg fikk tips til klær jeg aldri ville plukket selv, men som viste seg å være kjempefine! Dette vil jeg anbefale til alle jeg kjenner, og gavekort er kjøpt inn som julegaver allerede. Må virkelig prøves!

 

personal shopper, ski storsenter, bli ny

Første til venstre: Christina før make over. Midten: Med floydbuksen fra B- young som utgangspunkt, stylet Siv med skjerf fra MustHave, skinnjakke fra Haust, bluse fra MustHave, og flate skoletter fra Shoeday. Til høyre : Floydbuksen med enkel t-skjorte og smykke fra B -young. Høye skoletter fra Shoeday.

 

Christina fikk en lett make-up og styling av håret hos Salong Edmund – tusen takk til dere! Styling inngår ikke i en vanlig Personal Shopper-time, men det er fullt mulig å kombinere dette, og da vil naturligvis Siv legge til rette for dette.

 

Trenger du tips og råd til din garderobe?

Ta kontakt med Siv og book Personal Shopper-time direkte her.

 

Har du lyst til å bli ny?

Følg med på oss i sosiale medier fremover – det kan hende det dukker opp en liten overraskelse! 😉