25 september, 2016 | Inspirasjon

Fargetrendene utvikler seg ikke dramatisk fra sesong til sesong, og vi ser ofte at de samme fargene kommer igjen hver høst, vinter, vår og sommer.

 

Beetle Chair

Beetle Chair fra Gubi kommer i en spennende whiskey-nyanse vi kommer til å se mer av fremover. Den tilfører varme og spenning til interiøret og passer til de aller fleste veggfarger (både grønt, blått, grått og hvitt).

Hele høstens fargespekter

De siste sesongene har det vært litt avvikende, for det har vært et overfokus på de akromatiske fargene (de som ikke har farge i seg), som sort og grått. Spesielt i høst/vintermånedene. I høstens fargetrender 2016 er det en dreining, og fokuset på farger er sterkere enn på lang tid. Dette er ikke noe som plutselig eksploderer, men det har vært en sakte oppbygning gjennom flere sesonger. Det startet med de kalde fargene, som blått, blågrønt og grønt, og har nå sprunget ut i full blomst med hele spekteret av farger.

Trender 2016

Den mest interessante tendensen å utforske denne høsten, er faktisk de klassiske høstfargene. Rustrødt, brent orange, støvete grønntoner, de vakre bruntonene og okergult. Farger som har føltes ganske fjerne lenge, men som nå markerer sin tilbakegang.

Hele fargesirkelen er relevant!

Dette er interessant og viktig av flere årsaker. Det ene er at vi nå faktisk har omtrent hele fargesirkelen som relevant – slik har det ikke vært på mangfoldige år. Hver epoke har sin palett, mens epoken vi er på vei inn i, har både støvete, duse, sterke, og klare farger som aktuelle. Mulighetene til å skape personlige hjem og garderober er store – her kan du egentlig velge fritt. Fargenes varighet er også lang – en epoke varer vanligvis i ti år og fargene dens det samme.

Varme høstfarger

Men hva er det med høstens farger, disse varme og kraftige nyansene vi ser komme ute i naturen hver eneste høst? Vel, det er nettopp fordi de er varme. Og er det noe både hjemmene og interiørene våre trenger nettopp nå, så er det varme.

Hvorfor være cool når du kan være warm?

Den cognacfargede stolen, de deilige orange putene, de militærgrønne veggene, eller den whiskeyfargede sofaen kan være nettopp det du trenger for å sette prikken over i’en. Det gir hjemmet den lunheten det trenger. Og det samme gjelder garderoben. Hvorfor være cool når du kan være warm? Det er det du utstråler når du kler deg i farger fremfor sort, hvitt og grått: varme. Du virker vennligere, ser sunnere og friskere ut. På mange måter, vinn, vinn, vinn, uansett hvordan du vrir og vender på det.

Velkommen til en fantastisk sesong og kos dere med en god fargeboost på vei inn i høstmørket.

 

Tekst: Dagny Thurman-Moe
Tekst: Dagny Thurmann-Moe

Dagny Thurmann-Moe er et kjent ansikt fra magasiner, aviser og TV, og eier av Dagny Fargestudio. Studioet leverer fargepaletter- og konsepter, holder foredrag og kurs og driver forecasting mot en rekke forskjellige bransjer, blant annet interiør, arkitektur, produktdesign og mote. Det utvikler også fargepaletter til spesifikke prosjekter eller utarbeider fargestrategier for en kolleksjon, et byggefelt, en produktserie eller en bedrift.