7 september, 2016 | Butikkene våre

Visste du at på senteret hos oss blir det faktisk laget iskrem helt fra bunnen av? Ordentlig hjemmelaget is! På Mamma Mia lager de nemlig det som, om du spør oss, er verdens beste iskrem. Mange av våre kunder kan også skrive under på at isen er skikkelig god. Isen selges i store mengder hele året, men selvsagt mest når solen skinner.

De har en kjempestor ismaskin som de produserer is med flere ganger i uken; vanlig iskrem, sorbét og yoghurtis. Vi var så heldige å få bli med når Sylwia skulle produsere opp noen av dagens varianter. Og ja, vi fikk smaksprøver! 😉

DSC_2323

collage_smaker

Tretti forskjellige smaker is

Mamma Mia har plass til seksten forskjellige sorter i disken, men har hele tretti forskjellige sorter å variere mellom. Derfor vil utvalget variere fra uke til uke, til glede for oss kunder. Sylwia forteller at de hele tiden prøver å finne på nye smaker på iskremen. Alle de ansatte er med på å pønske ut nye varianter, det samme er kundene. Du kan med andre ord gjerne foreslå din favorittsmak for personalet på Mamma Mia om du ikke allerede finner den i sortimentet. Flere kunder etterspurte Daim-is, og da satte de i gang maskinen og laget det. Når vi besøker de er det is med Non-Stop som er nyheten, denne er laget spesielt med barna i tankene.

DSC_2303

Faste is kunder

Mamma Mia har mange faste kunder som kommer for å kjøpe den deilige hjemmelagede isen. Flere har sine faste turer på senteret og må innom Mamma Mia på veien. En dame som er innom hver dag kjøper sine to store kuler som hun koser seg med. Jentene på Mamma Mia kaller henne for iseksperten sin. Prøver de ut en ny smak, spør de alltid henne om hva hun synes, for hun gir dem sine helt ærlige meninger. Så da skjønner de fort om de har truffet blink eller ei.

 

DSC_2088

Slik lager Sylwia iskrem!

Da vi stikker innom, skal Sylwia igang med å lage noen av bestselgerne deres, nemlig sjokolade, mango, sitron og jordbær. Alle ingrediensene veies og måles opp i store 4-litersmål, klare for videre prosess. Det brukes frossen frukt i blandingene; denne dagen står jordbær og mango på menyen.

DSC_2110

Den ferdige ismiksen skal så moses til en helt jevn og fin røre. Til dette bruker Sylwia en kjempestor stavmikser, og massen blir kjørt til den er helt slett og fin, uten klumper.

DSC_2174

Så skal mangorøren fryses. Fire liter er ikke noe problem for den kjempestore ismaskinen de har på Mamma Mia! Maskinen fungerer etter samme prinsippet som de mindre ismaskinene du kan kjøpe for hjemmebruk; den fryser ned ismassen samtidig som den røres. På denne måten får isen god og myk konsistens uten isnåler.

DSC_2136

Isen fryses på bare 10 minutter, så er det klart for å plassere den i karene de selges fra. Det er virkelig fascinerende når det tyter ut store mengder is på null komma svisj!

DSC_2215_2DSC_2268 copy

Isen må ta seg best mulig ut i disken, derfor formes den på forskjellige lekre måter, som her med et lite jordbær på toppen!

DSC_2255

Når iskremen er blitt formet til, fryses den hurtig inn til det er plass for den i disken. Så er det bare å velge og vrake mellom herlighetene!

DSC_2340

De fleste av oss er ganske konservative når det kommer til hvilke smaker vi velger når vi kjøper is. Vi kjører som regel kjører safe, og kjøper den isen vi vet vi liker og tar ingen sjanser på bomkjøp. Hos Mamma Mia kan du faktisk be om smaksprøve, så våger du kanskje teste ut en ny smak neste gang du skal nyte en bedre iskrem? Vi kan skrive under på at mangoen var hvertfall nydelig, og sjokoladen selvfølgelig…og jordbær var namnam – og sitronen frisk og fantastisk.

Stikk en tur innom Mamma Mia neste gang du svinser forbi; iskremen der er virkelig verdt en liten stopp på veien!