18 juni, 2015 | Høst | Inspirasjon | Mat

Om sommeren er det ofte grillmat og sjømat som står på menyen, men hva med å avveksle med denne nydelige lammeretten? Langtidsstekt lammebog er en garantert vinner på middagsbordet, enten du har familie eller venner samlet rundt bordet. Lag en minnerik aften, med godt i glasset, og kanskje servere med godt brød og smør til? Det er ofte prikken over i’en!

matoppskrift, mat, skistorsenter, inspirasjon, lammebog

Skål 50,- fra TGR, kopper 15,- /stk fra TGR, treskje 109,- fra Traktøren Kjøkkenutstyr, Le Creuset ildfast form, 2pk 768,- fra Traktøren. Ingredienser til oppskriften finner du hos Ultra

 

Matoppskrift; Langtidskokt lammebog

4 personer

4 stk lammebog
2 bokser hakkede tomater
1 pk. cherrytomater
10 små jordskokker
1 pk. sjalottløk
1 paprika
5 dl kraft
3 dl eplemost ufiltrert
Korianderfrø
Fennikelfrø
2 ss revet mørk kokesjokolade
2 ss laubærblad
litt cayennepepper
2 fedd hvitløk

Slik gjør du:

  • Brun løk, hvitløk og paprika i en gryte. Hell over hakkede tomater og kok i ett minutt.
  • Tilsett kraft, eplemost og krydderet og kok videre i ca. 10 minutter.
  • Krydre lammebogstykkene med salt og pepper og grill de i ett minutt på hver side i en grillpanne.
  • Legg stykkene i en ildfast form og hell over tomatblandingen.
  • Bakes i ovnen i ca 3,5 timer på 120 grader. Etter 3,5 time, ta ut formen og sett den over svak varme.
  • Skru ovnstemperaturen opp til 200 grader.
  • Skrell jordskokkene, del tomatene og bak i ovnen i ca. ½ time.
  • Legg disse over lammegryten og servér.

 

Lykke til!

Har du noen tips eller innspill til matretter eller en oppskrift du vil dele med oss?
Legg gjerne igjen en kommentar til oss.