22 september, 2016 | Inspirasjon

Sommeren er for alvor klar til å slippe taket og gi stafettpinnen over til høsten. Hverdagen er her, og vi trekker innendørs til andre aktiviteter og måter å kose oss på.

Myke tekstiler og lyse farger fra den nordiske paletten står i fokus. Håndarbeidstrenden står fortsatt sterkt, veving og macramè er populært.

Kanskje du blir fristet til å prøve å lage noe selv – ditt eget DIY-prosjekt? Her får du oppskrift på en enkel kjøkkenklut og en enkel veggpynt du kan lage.

 

_29a4124_1

 

Diy-tips: Veggpynt

Har du lyst på et lite hobbyprosjekt som kan pynte opp en vegg, kan du lage denne søte veggpynten i lin. Det går fort å lage den, og kan være en koselig idé til noe som er hyggelig å lage sammen med barna. Hva med å invitere til venninnekveld og dere kan lage hver deres? La deg inspirere av vår fargepalett, eller velg din helt egen stil.

 

collage_2

Dette trenger du:

  • 1 broderiramme
  • 3 ulike farger med lingarn, rustrødt, hvitt og grått.
  • Saks

 

Slik gjør du:

Begynn med det rustrøde lingarnet. Klipp opp 5 tråder à 150 cm lengde. Brett garnlengden dobbel slik at du former en løkke. Dra garnlengden rundt broderirammen og gjennom løkken og dra til. Fortsett på samme måte med 16 lengder med rustrødt garn. Gjør på samme måte med tre lengder naturfarget garn på hver side av det rustrøde garnet. Avslutt med en lengde med grått garn utenfor den hvite. Juster lengdene på trådene med en saks. Når du er ferdig; Heng opp ditt helt eget og selvgjorte sjarmerende kunstverk!

Du finner broderiramme og lingarn på Panduro Hobby.

 

collage_3

Spisetoler i lys eik, putetrekk og deilige pledd i sennepsgult og plomme. Det lyse og lette kombinert med naturmaterialer og røff keramikk.

collage

Diy-tips: Strikket kjøkkenklut

En strikket kjøkkenklut er et overkommelig prosjekt for de fleste. Velg en farge som matcher ditt kjøkken, og lag gjerne flere når du først er i gang. Supre som gaver, klutene blir garantert godt mottat!

_29a4213_1

Dette trenger du:

  • 2 nøster Mandarin Petit bomullsgarn
  • Rundpinne nr 41/2

 

Slik gjør du:

Legg opp 47 masker på rundpinne nr 41/2. Du skal strikke kluten frem og tilbake. .

  1. pinne: 1 rett, strikk *1 vrang, 1 rett*, gjenta fra * til * pinnen ut.
  2. pinne: 1 rett, *1 rett, 1 vrang*,  gjenta fra * til * pinnen ut, avslutt med 1 rett.
  3. pinne: Rett
  4. pinne: Rett
  5. Gjenta 1.-4. pinne til arbeidet måler ca 25 cm. Avslutt med 2. pinne. Fell av i vrangbord.

 

Likte du denne oppskriften? Da kan du finne flere lignende varianter i oppskriftsheftet fra Sandnes Garn som du får kjøpt på garnbutikken Nøstet Mitt på Ski Storsenter.

 

Nyt høsten og alt den har å by på! Tenn stearinlys innendørs, inviter venner på besøk og lag noe godt å spise sammen. Hva med å invitere venninegjengen på en strikkekveld hvor kjøkkenkluter i bomull, eller den fine veggpynten i oppskriftene her stå i fokus?