4 oktober, 2016 | Mote

Skechers har vokst seg stort siden det ble grunnlagt i Los Angeles for 24 år siden. I mai åpnet skomerket sin første konseptbutikk i Norge og her finner man hele 400 forskjellige typer Skechers-modeller.

Skechers ansatte

Fokus på komfort

De fleste kjenner til Skechers. De spenstige kvalitetsskoene med fargerikt design og logoen på siden. Merket blir solgt i over 160 land og det finnes over 1500 konseptbutikker verden over. Dette gjør Skechers til det neststørste skomerket i USA og det fjerde største i verden.

Rune Uhlen, daglig leder i Skechers Norge, tror suksessen ligger i merkets fokus på komfort: – Sålene er unike hos oss, og komfort er virkelig hovedingrediensen i våre sko. Dette kommer tydelig fram når vi ser folk prøve skoene her i butikken på Ski Storsenter. De kommer inn med andre joggesko, men går ut igjen med Skechers. Han forteller at noen av reaksjonene han hører, når folk prø- ver skoene for første gang, er at de er «fantastiske», «helt utrolige», og «så gode å ha på seg».

Skechers Memory Foam-sålene er et av merkets mest kjente materialer og brukes i mange av skoene. – Disse sålene former seg etter personens fot, noe som gjør de veldig myke og behagelige å gå i, forklarer Rune. – Skoene er også veldig lette og det kjennes nesten ut som at man går på skyer!

Lærer av proffene

Skechers utvikler og designer nye såler og funksjoner kontinuerlig, for å gjøre skoene enda bedre. For fem år siden opprettet merket sin egen designdivisjon, Skechers Performance, med fokus på trening og løpesko.

Divisjonen jobber tett sammen med toppidrettsutøvere som Matt Kuchar og Meb Keflezighi, og bygger på deres kunnskap og erfaringer. – Dette er jo toppidrettsutøvere som deltok i OL i Rio i august, og som vet hvilke egenskaper slike sko trenger, forteller Rune. I tillegg har merket andre kjente ambassadører som artistene Demi Lovato og Meghan Trainor, og den kjente Beatles-trommeslageren Ringo Starr.

Høstens kolleksjon

Skechers er dyktige på sko og på trender, og høstens kolleksjon er intet unntak. – Høstskoene beholder det kjente designet til Skechers og kommer i klassiske farger som svart, grått og hvitt, forteller Rune. – I tillegg ser vi spennende fargekombinasjoner og fargerike blomstermønstre. Senere i sesongen vil det også komme vinterstøvler som er vannavstøtende, og som beholder mykheten og komforten.